Tiedepuisto-Pori

Oppilaitoksen parkki- ja piha-alueiden valaisu toteutettiin klassisen muotoisilla Ecovalo KP -pylväsvalaisimilla. Nämä soveltuvat hyvin puistomaiseen ympäristöön, jossa oppilaitos sijaitsee. Rakennuksen viereisen viheralueen ja kävelytien valaisussa käytettiin Ecovalo BALK -pollarivalaisimia, jotka tehtiin tähän kohteeseen erikoistilauksesta 2 m korkuisiksi.
Valaisimien väri sävytettiin julkisivun mukaan. Seinille asennettiin Ecovalo R -tuoteperheen valaisimia.

 

Yrityskiinteistön julkisivuvalaistus, Turku

Turkulaisen yrityskiinteistön julkisivuvalaistus toteutettiin Ecovalo BALK BR20-D up/down -valaisimilla. Kapeakeilaiset ylävalot korostavat tiiliseinän rakenteita ja leveäkeilaiset alavalot valaisevat rakennuksen lähialueet. Valaisimien teho on 22 W, joten valaistuksen energiankulutus on erittäin pieni. Parkkialue valaistaan BALK-K -pylväsvalaisimilla ja työskentelyalueiden seinille asennettiin BALK BR -tuoteperheen valaisimet.

 

Valkeakosken sairaalan (TAYS) ulkovalaistuksen saneeraus

Ulkovalaistus uusittiin sekä rakennuksiin, että piha-alueille. Rakennuksien seinille ja katoksiin tulivat valkoiset Ecovalo R -tuoteperheen valaisimet. Pylväisiin asennettiin Ecovalo KP30SS -puistovalaisimet ja pollareiksi Ecovalo BALK30C2-S1200. Niihin valittiin väriksi tummanharmaa RAL 7024. Kaikissa valaisimissa on frost-häikäisysuoja, joka tekee valaistuksesta miellyttävän. Valaisimet ovat tehoiltaan 23 ja 35 W.

 

Seinäjoen uusi paloasema

Seinäjoen uuden paloaseman rakennuksien seinille asennettiin Ecovalo R -tuoteperheen DALI-ohjatut seinävalaisimet. Matalalle riittivät 35 W ja korkeammalle 53 W mallit. Valaisimissa on frost-häikäisysuoja, joka tekee valaistuksesta miellyttävän.

 

Metsäniityn päiväkoti – Tampere

Metsäniityn päiväkodin katoksiin asennettiin tasopintaan upotetut Ecovalo RU-valaisimet. Valaisimissa on frost-häikäisysuoja, joka tekee valaistuksesta miellyttävän.

 

Kyläsepän päiväkoti – Ylöjärvi

Kyläsepän päiväkodin piha-alueet ja parkkipaikka valaistiin Ecovalo KE -tuoteperheen pylväsvalaisimilla. Valaisimissa on frost-häikäisysuoja, joka tekee valaistuksesta miellyttävän.

 

Kenraalinpuisto – Vantaa

Kenraalinpuiston valaistuksessa käytettiin muotoilultaan klassista Ecovalo KP -puistovalaisinta. Tuoteperheestä löytyy sopivat mallit sekä kulkuväylien, että leikkialueiden valaisuun.
Valoa ei ohjaudu lainkaan ylös tai vaakatasoon eikä valaistus häiritse lähiympäristöä tai kulkijoiden viihtyvyyttä.
Ecovalo KP -valaisimilla on toteutettu runsaasti puisto- ja pihavalaistuksia. Nyt mallistosta löytyy tuotteita myös korkeampien valaistusluokkien kohteisiin.

 

Autotalo – Hyvinkää

Autoliikkeen valaisimet toimitettiin tilaajan haluamalla RAL-värisävyllä. Valaisimet sulautuvat tyylikkäästi seinärakenteisiin ja myös pylväiden valaisimet ovat samaa väriä.

 

Liikenneasema – Lahti

ABC -liikenneaseman suunnittelun lähtökohtana oli toteuttaa kohteen erityistarpeet huomioiva ja mahdollisimman energiatehokas valaistus. Ecovalo -tuoteperheistä löytyivät muotoilultaan yhteensopivat mallit sekä seinille, katoksiin, että pylväisiin.

 

Katuvalaistuksien saneerauksia

LED -katuvalaistusta saneerattiin Huittisissa, Jämsässä, Kotkassa ja Orivedellä

Ecovalo LED-katuvalaisimilla toteutettiin valaistussaneerauksia kokoojakaduille, tonttikaduille ja kevyen liikenteen väylille. Kotkassa asennettiin puupylväisiin satoja Ecovalo KE-30 -valaisimia, joiden teho on 35 W. Niillä korvattiin 141 W tehoiset elohopeahöyrylamppuvalaisimet. Tehokas ukkossuojaus oli yksi tärkeä valintakriteeri.